Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25846 niezalogowanych)
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
To fajnie jest jak dzidziuś tak szybko wyskakuje z brzuszka. Mój synuś urodził się dośc ,że 2 tygodnie po terminie to jeszcze miałam strasznie długi poród. Skurcze zaczęły mi się w piątek ,a synka powitaliśmy dopiero w niedzielę przed 13 . Wcale mu sie nie chciało z brzuszka wyskakiwac .Ale gdzie dzieciom bedzie lepiej jak nie u mamy w brzuszkach) hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(^marta^)
Wiking
Niezapominajka wspolczuje masakra...ja drugi porod to prawie 24 godz w bolach ale bardziej swiadomie to przechodzilam i wiedzialam co robic wiec luzik...
a pierwszy wywolany oksytocyna bo mocno krwawilam wiec sie bali ze cos nie tak bedzie , a wywolywany porod zawsze bolii gorzej niz normalny..
pozdrwaiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
no to fakt.ja leżałam miesiąć przed porodem w szpitalu bo ciśnienie miałam za wysokie.5 razy robiłam podejście z oksytocyną co drugi dzień i nic dopiero jak
pęcherz mi przebili to jakoś coś się zaczęło dziać.i fakt taki wywoływany poród bardziej boli.ale to nic bo ledwo co mój synek skończył 2 latka i już następna dzidzia w drodze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
400 Postów

(marta86)
Wyjadacz
Witam
Jeśli chodzi o płeć to w pierwszej ciąży bardzo chciałam wiedzieć. Ale teraz gdy po raz drugi jestem w ciązy to nie mam potrzeby znania płci może być niespodzianka Ale wiem jedno że nie zdecyduje się na poród bez znieczulenia! Uważam że skoro są takie możliwości jak poród w znieczuleniu to trzeba korzystać jeśli oczywiście ktoś ma na to ochotę Czytając zauważyłam że kilka Pań swój drugi poród wspominają gorzej jak pierwszy może ktoś jeszcze podzieli się przeżyciami z porodówki po raz drugi))
Pozd
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
no to wychodzi na to ze jeśli drugi poród jest gorszy to z trzecim?lotto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
Witam, ja tez w dwupaku ale sama koncowka, 38 tydzien i 5 dzien. Juz sie nie moge doczekac
Wyprawka gotowa. Z nietypowych w dzisiejszych czasach rzeczy to mam chuste do noszenia malenstwa i..... pieluszki wielorazowe
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
a nie wiecie gdzie w Norge moge kupic chuste do noszenia dziecka i jak to sie nazywa po norwesku?Mam nosidelko,ale mysle,ze chusta bylaby wygodniejsza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Benka)
Wiking
Cześć dziewczyny
Mam do Was pytanie?
jak wygląda kwestia prowadzenia ciąży w Norwegii, poród i późniejsza opieka nad dziećmi?
bardzo chcemy z mężem mieć dziecko, ale ciągle boimy się jak to będzie tu w Norwegii, a do Polski nie chcemy wracać przynajmniej przez kilka lat...
Proszę doradźcie
Z góry dziękuje
Buziaczki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Początkujący
hejka,prowadzenie samej ciąży nie wygląda najlepiej ale zawsze możesz pare razy polecieć do polski tak jak większość dziewczyn za to podobno poród rewelacja..a
a tak przez ciekawość czy któraś z was spotkała sie z negatywną opinią na temat
porodu w norge?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Edyta P
(edyta)
Wiking
hei
Moj porod byl bardzo bardzo dlugi,ale polozne byly super,naprawde mialam cudowna opieke z ich strony. Ale znajoma,pojechala do szpitala rodzic,a tam miejsc nie bylo,wyslali ja do drugiego szpitala,tam juz ledwo zdazyla, maluszek urodzil sie 15 min po przyjezdzie. Mysle,ze z opieka jest super ale z miejscami w szpitalu to nie zabardzo. Szczegolnie w Oslo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok